THE ONE WITH PASSIVE LANDSCAPE: Reading Grounds

Sheltered amidst a low-rise apartment, this courtyard can be comforting. We thought, it is best to not have a definitive programme for this space. The courtyard is lined with Terminalia mantaly which have small leaves that cast fine and soft shadow on the floor. The periphery is lined with a mix of tall and short tropical shrubs – creating an effect of an untamed landscape. The edge planting provides intimate pockets to converse and to ponder. The sculpture in the centre holds the space together. A directional paving guides the movement as well as the eye to the centre of this courtyard.

Credits
Landscape Design: Reading Grounds
Architecture: Hundredhands

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s