THE ONE WITH ACTIVE LANDSCAPE: Reading Grounds

The visual is a diagrammatic representation of a park landscape around an upcoming club on the outskirts of Bengaluru. The site is peculiar with a 12-meter-wide road bisecting through it. Connecting the park to the clubhouse was imperative. Objects of identical characteristics are carefully positioned on either side of the axial connector within a visual axis. The landscape then develops on one side around the meandering trail with mounds, furniture, canopies. Carefully selected trees, flowering and evergreen, dot the entire park and creates a sheltered cocoon. Connected plaza makes a shared surface at grade with road, thereby prioritising the pedestrians.

Credits
Landscape Design: Reading Grounds
Architecture: Collage Architecture Studio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s