The Loft: Studio PKA

The Loft: Axonometric View

Located along the heritage mile of SoBo, on the 4th floor of a 100-year-old Victorian era building, the studio space explores the innate tactility and highlights the structural integrity of the heritage structure.  A conscious effort was made to rigorously explore, live and breathe the space so that the process of “peeling away” layers and exposing the natural character of the space followed simple acts of pausing, taking a couple of steps back and moving forward again – akin to a rhythmic staccato.

The idea of unearthing and discovering, rather than a set mandatory approach, was adopted not only to respect, retain and celebrate the spirit of the place but also respond to the myriad experiences the space could possibly offer.  Natural light, ventilation (virtually non-existent in office spaces in the urban sphere) and the objective of utilizing the various vantage points to the fullest were of utmost importance while designing the space.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s