The Deck – Restaurant in Nature Retreat: Design Grove Studio

Keeping an open floor plan, the aim was to create experimental spaces that interact naturally with the surrounding landscapes. The plinth merges with the sloping landscapes on either side. Structurally, the building experiments with composite construction methods, where the ground floor is built in RCC while the first floor is fabricated in steel and supports the sloping steel roof. To complement the regional architecture, the sloping roof is covered with Mangalore tiles, giving the structure a unique aesthetic. The site section shows the subtle response of the building to the environment. It is designed to complement the forests and the water bodies in the vicinity.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s