STRATEGIC SECTIONS THROUGH THE SUNRISE HOUSE: FLYINGSEEDS DESIGN STUDIO

The house is about revealing the layers of the built spaces through the intervention of natural sunlight. The process shows why the house orient towards east and how the floor plates flare out, split and stagger thereby creating large free floating green terraces stepping up, gathering the maximum early soft light with the captivating views of dawn at different levels. The monolith plug-ins temple, bar and the elevated core fit in perfectly as interconnected participatory spaces. The elevated core with a shallow water pool and lush green tropical plants is a large living terrarium within, a constant link to journey of sunlight, air, water and imperfectly growing living nature.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s