Modality of Spatial Narratives: Mayuresh Pradhan

This sectional drawing is a part my thesis, Modality of Spatial Narratives. The project began as a quest to understand if one could navigate through a structure like one navigates through a story? This simple quest led to further investigations of what is a public space at its core. The structure attempts to juxtapose various narratives along with the primary program which was essentially ‘A Film Archive and a Museum’. While the three floating blocks cater to the primary programs, the ground becomes an open public space, which is merely a passage between the abutting primary roads on both sides of the site. Here one has elongated that passage and tried to orchestrate a narrative within the ‘Urban Passage’ where the essential programs intertwined with the temporary events but at the same time secluded. This creates a micro climate, within the structure that doesn’t completely rely on active techniques of lighting and ventilation. And is rather a garden within which a structure is curated.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s