DIVYA SHANTHI CAMPUS UPGRADATION: FLYING ELEPHANT STUDIO

Situated in an economically weak neighbourhood in Bangalore, this extension to the Divya Shanthi Christian Association & Trust school campus houses a children’s home, training centre, healthcare clinic, library, dining hall and more. The new building re-interprets the traditional ‘verandah’, a transitional area that functions variedly as a climatic buffer, movement corridor, and social space. A double skin of walls and operable glazing set behind bent steel louvers shelter movement corridors and informal social spaces for a pleasantly ventilated environment. The resulting building, accented by veiled colour splashes and reflections, projects an attitude of positivity, transparency, and optimism for the local community.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s