THE VERTICAL HOUSE: SOUMYA AND JILLS ARCHITECTS

‘The Vertical House’ / (Sambod Residence, Kochi) sits on a tight plot of 7 x 11 meters ( 1.7 cents) which prompted sectional explorations in the design process. Conceptually, the house starts with the social spaces of the house on the lower split levels while more private spaces on the upper levels. The staggering section also helps the spaces to flow into each other rather than isolating them. The sliced isometric of the project enables us to understand the key vertical relationships between various spaces of the house, as manifested. The slices also helps to understand the changing sections across the shorter side of the house as a layered user experience.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s