SECTIONAL PERSPECTIVE: KOSHISH

The project is a refreshing take on a design studio, with an elevated space that allows nature to flow through, inviting its users to an airy and uplifting environment. A proponent of sustainable architecture, the project repurposes old Mangalore tiles, steel, and windows sourced from a dilapidated textile factory, 8kms away. With a firm emphasis on up-cycling materials, the sectional cutaway along its east-west orientation explains the building’s design intent. A natural colour palette that retains the materials’ true form, a subtle interplay of levels encircling a central atrium, and steep gabled roofing are the key elements that forms the space.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s