COURTYARD REINVENTED: ARCHITECTONICA PROCREATE

Optimisation is sought by dividing the functions into two clear zones – Living and Services, creating an in-between space. The courtyard communicates horizontally and vertically- physically, visually and sensually. It becomes a place to travel within the building and also where complete transparency is observed. With weld-mesh steel screens on either side, the court is open to elements and cools the air that passes through it. This void is the heart of the house where stale energy is ejected and fresh one pumped in constantly.

Credits
GIF by Prerna Suryawanshi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s